Tovább a tartalomhoz

Kuka, törlés és visszavonás

Küldd a kijelölést az operációs rendszered kukájába a Del billentyűvel (vezérlőn LT + B). A DeckCrate az egyes platformok natív kukáját használja:

  • Linux — a freedesktop kukaspecifikáció
  • macOS~/.Trash
  • Windows — a Lomtár

A kukába helyezés visszavonható.

A Shift+Del azonnal töröl, megkerülve a kukát. Vezérlőn a végleges törlés a Start parancsmenüben található. A végleges törlések nem vonhatók vissza, ezért a DeckCrate szándékos művelet mögé rejti őket.

A legtöbb fájlművelet visszavonható és megismételhető:

  • Visszavonás: Ctrl/Cmd+Z
  • Újra: Ctrl/Cmd+Shift+Z
  • Vagy használd a parancsmenü Visszavonás / Újra csempéit.

A visszavonás kiterjed a másolásra, áthelyezésre, átnevezésre, új mappára, új fájlra, kukába helyezésre, tömörítésre és kibontásra. Az előzmények korlátozott méretű memórialista (nem marad meg az indítások között), és — ahogy fent említettük — a végleges törlések nem vonhatók vissza.